Möt Magnus – Odenhusets egen fastighetstekniker

Ett köpcenter driver inte sig självt, speciellt inte när köpcentret i fråga är under ombyggnation. På Odenhuset i Trollhättan har vi Magnus Hallberg som är vår pärla när det kommer till alla de praktiska bitarna i huset. I ett år har Magnus arbetat som fastighetstekniker på Odenhuset men med de omständliga renoveringarna som har startats sedan Erik Hemberg Fastigheter tog över som fastighetsägare har hans arbetsuppgifter skiftat. En vanlig dag för honom handlar idag om att underlätta för samtliga entreprenörer som arbetar med ombyggnationerna och se till att de har vad de behöver för att kunna göra sina jobb så bra och effektivt som möjligt. Vissa dagar är det upp till 54 personer som jobbar med olika uppgifter runt om i huset och Magnus beskriver dem allihopa som “ett gött gäng”.

Magnus har sedan några år tillbaka en armprotes på höger arm, men det är inget som hindrar honom i sitt vardagliga eller yrkesmässiga liv. Han utför arbetsuppgifter precis som alla andra, med vissa modifikationer. Magnus ser själv att hans funktionsvariation har gett honom en god förmåga att tänka några steg längre i arbetsprocessen. Där många endast fokuserar på uppgiften framför sig så ser Magnus vilka hinder som kan tänkas komma både innan och efter. Med alla de entreprenörerna som nu arbetar i huset skojar Magnus om att han egentligen har en hel del kompetenta händer, alla sitter bara inte på honom.

När Magnus inte håller ordning i vårt hus så beger han sig gärna ut på sjön och fiskar eller stöttar sin bandyförening, IFK Vänersborg. Ett litet intresse för att få saker att växa i grönsakslandet finns hos Magnus men några gröna fingrar fanns inte som tillvalsalternativ till protesen och det är inte allt för många egenodlade grönsaker som når köksbordet, säger han med glimten i ögat. Innan Magnus blev fastighetstekniker har han arbetat på Vargöns Pappersbruk i många år, efter det studerade han socialpedagogik samt öppnade upp sitt hem till unga i behov genom att agera avlastningshem för några familjer under åren.

“Min främsta uppgift som avlastningshem var att stötta barnen och underlätta för familjen i vardagen. Jag har god kontakt med dem än idag.” -Magnus

Just nu är det fokus bland entreprenörerna på att färdigställa Odenhusets Södra entré mot Högskolan Väst. Arbetet präglas av ett tydligt hållbarhetstänk och Magnus är noga med att dubbelkolla så att inget som kan återanvändas slängs. Om något måste slängas så återvinner man materialen i den mån det går.

Magnus ser fram emot att se huset när allt är färdigt, tills dess gläder han sig över alla steg på vägen. Odenhuset är lyckligt lottade över att ha en sådan social och handelskraftig fastighetstekniker som alltid möter sina kollegor med ett leende.