Lär känna Kicks

Nästa år fyller Kicks hela 30 år och vi har haft privilegiet att ha butiken hos oss i Odenhuset under närmare tolv år. Här finner ni ett blandat sortiment inom skönhet och hårvård. De är idag Nordens största skönhetskedja men siktar på att bli världsledande inom skönhet. Till en början var Kicks en kedja som även hade underkläder m.m. men nu är de nischade för produkter inom skönhet, hårvård, nagelvård, smink och hudvård. Målgruppen är bred med fokus på 30-55 år och prislappen varierar från medel till exklusiv.

Sandra och Sofia

Sandra som är butikschef har närmare 20 år av kunskap i branschen. Hon startade sin karriär på Kicks 2001 och blev sedan fast. Hon har tidigare arbetat många år inom restaurang men älskar idag sitt jobb på Kicks. Hon brinner för att jobba med människor och vara behjälplig mot kunderna. Butikerna i en mindre stad blir i regel mer personliga vilket hon trivs väldigt bra med. Här är det god service som står i fokus, vi har mycket återkommande stamkunder som gör att vi känner att vi skapar långvariga relationer, säger Sandra.

Vad är det som gör att du trivs så bra med rollen som butikschef?
Jag gillar att vara spindeln i nätet. Rollen som butikschefen innebära inte alltid så mycket tid i butiken men i detta fallet är de ungefär 50/50 vilket är mycket givande då det är för kunderna jag arbetar fortsätter Sandra.

Sandras absoluta favorit är läppstift där hon gärna vågar sig på olika färger och nyanser för att inspirera andra att våga. Varannan helg arbetar hon tillsammans med Lisa då har de oftast bestämt ett tema på hur de ska vara klädda eller sminka sig. Detta medför en trevlig stämning och ökar kundvärdet. Även hudvård ligger henne varmt om hjärtat, hon märker mer och mer när åldern tar ut sin rätt att det är viktigt att använda sig av bra produkter.

Om Sandra ska ge sitt bästa tips på en present som fungerar i de flesta fall så är Rituals väldoftande hudvård hennes absoluta favorit.

Kicks sortiment är styrda av kedjan och därför väljer de inte sitt sortiment själva men de är mer än gärna behjälpliga i butiken med att hitta rätt produkter för just dig. Till hjälp har de Ipads som gör att de kommer åt ett ännu större utbud av produkterna från centrallagret. Vill man gynna butiken så kan man be dem om hjälp att beställa ifrån butiken, betala på plats och sedan få varan hemskickad utan någon extra kostnad för frakt. I Kicks kundklubb får man alltid poäng och fördelaktiga erbjudanden.

Kicks har precis lanserat sitt egna märke BeautyAct by Kicks som är hundra procent vegansk vilket de är otroligt stolta över. Det är positivt att fler och fler har hakat på trenden och förstått vikten av detta. Lumene och L’Oréal är några märken som nästan alla dess produkter är veganska.

Inom hårvård har vi Budgie som ett veganskt alternativ. Hos oss kan vi alltid garantera att alla märken kommer direkt från leverantören utan några mellanhänder. Miljö är en viktig del att ta hänsyn till i företaget, vi har bytt ut all svart plast i vår butiksinredning då de är svårare att bryta ner den plasten vid återvinningsprocessen. Vi har även helt uteslutit plast när vi skickar paket samt bytt ut våra svarta plastpåsar till nude-färgade.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något, menar Sandra på.

Trenden inom smink just nu är att skapa en mer naturlig look. Sminka sig diskret med fokus på ögon och fransar är väldigt hett nu. Men man ska vara den man vill vara, menar Sandra på. Vi arbetar mycket med samarbeten inom psykisk ohälsa då det är en fin gräns med de skönhetsideal vi ser i samhället. Höja sina egna befintliga fina kvaliteter. Sandra uppmuntrar att testa sig fram och våga prova de man själv känner sig bekväm i. Hon är själv väldigt svag för glitter och ser fram emot nyårs-makeupen.

Hon berättar vidare: Vi har även fått in 94% rengöringsspray som skapar möjligheter att fortsätta kunna hjälpa till att hitta rätt färgnyanser för den som önskar hjälp och tips i butiken. Då vi måste hålla avstånd till varandra kan man få låna en desinficerad pensel och testa färgen själv.

Det är en väldigt populärt just nu med julkalendrar som innehåller produkter, där har vi på Kicks tagit fram våran egna som även den är hundra procent vegansk.

“Våra ledord är hjärta, hjärna och omtanke.”

Hos oss får du gärna komma in och säga hej, eller låt oss hjälpa dig, vi jobbar på långvariga relationer och förtroende. Våra ledord är hjärta hjärna och omtanke.

Aktuellt erbjudande